Voedselpakketten in KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika

Voedselpakketten in KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika

Meer informatie

Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, zit Zuid-Afrika al sinds eind maart in een strenge lockdown, zelfs met inzet van het leger. Inmiddels wordt lockdown in kleine stapjes afgebouwd; sinds begin mei is afgeschaald van level 5 naar 4. Dat betekent vooral dat mensen weer naar buiten mogen om aan het werk te gaan, voor de rest: blijf thuis! Maar wat als je geen werk (meer) hebt en toch je gezin moet onderhouden… En er in jouw regio amper betaald werk te vinden is? Dan is niet corona, maar honger het grootste probleem!

Omdat het uitdelen van voedsel en uitkeringen door de Zuid-Afrikaanse overheid nog onvoldoende werkt, deelt de christelijke hulporganisatie Sizanani SiSa voedselpakketten uit onder de meest kwetsbaren in het Nqutu-district van de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal. Het gaat om 500 voedselpakketten voor gezinnen van de kerk én daarbuiten. Eén voedselpakket kost 25 euro.

Sizanani SiSa is de diaconale hulporganisatie in het (voormalige) NGK-zendingsgebied Nqutu. De zelfstandige GKSA-kerken die uit het zendingswerk in het Nqutu-district zijn ontstaan, zijn tegenwoordig partnerkerken van de NGZN (Nederlands Gereformeerde Zendingsvereniging Nqutu, een vereniging van 32 steunbiedende NGK-kerken in Nederland). Sizanani SiSa wordt vanuit Nederland financieel ondersteund door Stichting Sizanani. In het Zulu staat 'Sizanani' voor: laten we elkaar helpen. Doe je mee?

Help jij ook mee, zodat Sizanani in het Nqutu-district 500 voedselpakketten kan uitdelen? Geef een gift of start je eigen actiepagina en vraag jouw netwerk (familie, vrienden, bekenden en gemeenteleden) deze diaconale noodhulp in KwaZulu-Natal (Zuid-Afrika) mogelijk te maken!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

19/08/2020
13:44

J

Bekijk alle

2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet, dat raakt ons, jou ook? Jouw kerk wil mensen vertellen over Jezus; wereldwijd! Daarom ondersteunen we samen met jouw kerk, lokale kerken in het buitenland die daar volop mee bezig zijn en het geloof delen, in woord en daad! Doe mee, deel via het missionproject van jouw kerk Jezus’ levensreddende boodschap! Verre Naasten is de landelijke mission-organisatie van en voor kerken. Onze missie is: geloof delen wereldwijd!