Diaconale corona-noodhulp wereldwijd

Corona-noodhulp wereldwijd

Meer informatie

De corona-uitbraak heeft grote effecten op de Nederlandse samenleving. In vrij korte termijn is er veel veranderd in de samenleving en over de gevolgen voor de langere termijn kunnen we alleen maar gissen. Voor onze partnerkerken en -organisaties in bijvoorbeeld Afrika, Azië en Zuid-Amerika is de corona-uitbraak al helemáál een ramp. Voor hen geen miljardeninjecties van de overheid, nauwelijks sociale vangnetten en geen grote aantallen IC-bedden.

Daarom komt Verre Naasten in actie. Want we willen onze broers en zussen wereldwijd ondersteunen om kerk te zijn in hun eigen omgeving. Met onze hulp kunnen lokale kerken diaconale hulp bieden in hun directe omgeving, waar zij de mensen kennen. Die hulp kan bestaan uit het uitdelen van voedsel aan gezinnen die door lockdowns zonder inkomen zijn komen te zitten. Maar ook uit het voorzien in medische hulpmiddelen in regio’s waar nauwelijks tot geen goede medische zorg aanwezig is, zodat coronapatiënten toch verpleegd kunnen worden. 

Help mee en start je eigen actiepagina! 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

16/08/2020
10:25

Sanne

Bekijk alle

2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet, dat raakt ons, jou ook? Jouw kerk wil mensen vertellen over Jezus; wereldwijd! Daarom ondersteunen we samen met jouw kerk, lokale kerken in het buitenland die daar volop mee bezig zijn en het geloof delen, in woord en daad! Doe mee, deel via het missionproject van jouw kerk Jezus’ levensreddende boodschap! Verre Naasten is de landelijke mission-organisatie van en voor kerken. Onze missie is: geloof delen wereldwijd!