#Haastjevoorjemaatje op de Parel in Assen

Streefbedrag behaald
van totaal € 2.500 (114%)

Bijna iedere christen heeft thuis wel een Bijbel liggen. Misschien wel meer dan één. In Nederland hebben we zelfs veel verschillende soorten Bijbels. Zo bestaan er bijbels voor kleuters, tieners, volwassenen en noem maar op. Maar niet voor iedereen is het vanzelfspreken om een eigen bijbel te hebben. Voor de meeste christenen in Azië en Afrika is dit namelijk heel anders. Vaak hebben zij maar net genoeg geld om eten en drinken te kunnen kopen. Dit maakt het kopen van een Bijbel daarom nog lastiger. Én wat moet je met een Bijbel die je niet kan lezen. Veel mensen kunnen zelf niet lezen of er is geen Bijbel in hun eigen taal te koop. Want niet in elke taal is er een Bijbel te koop. Want voor maar 50% van de talen wereldwijd is er een Bijbel in eigen taal beschikbaar. Voor veel talen dus nog niet!

Basisschool de Parel in Assen wil hier verandering in brengen! Zij willen dat iedereen de kans moet krijgen om in hun eigen taal over God te kunnen horen en lezen. Daarom organiseren zij een actie #Haastjevoorjemaatje. Met het opgehaalde geld kunnen er Kijkbijbels in eigen taal uitgedeeld worden aan kinderen wereldwijd. De tekeningen in de boekjes sluiten aan bij de levensstijl van de kinderen in het land. Ook worden er met de opbrengsten evangelisten getraind om Bijbelverhalen op een aansprekende manier door te kunnen vertellen. Dit wordt gedaan doormiddel van de CeriA bijbelvertelcursus. Verder worden de bijbelverhalen vertaald en worden er materialen beschikbaar gesteld om waarmee de Bijbelverhalen verspreid kunnen worden. Je kunt hierbij denken aan opwindbare radio's, kleurrijke platen en uitgaven van de vertaalde bijbel(delen). In Congo, Benin, Ivoorkust en Indonesië wordt er momentaal aan dit project gewerkt. De Parel gaat zich inzetten voor Kijkbijbels in Indonesië. In het filmpje hieronder wordt uitgelegd hoe dit project in Indonesië werkt.

Helpt u ook mee om Gods woord wereldwijd te verkondigen? Sponsor dan via deze pagina de school bij dit mooie initiatief. Houdt deze pagina goed in de gaten voor de laatste updates en nieuws.

Lisette Vossebelt

l.vossebelt@verrenaasten.nl

0384270419