L

In actie voor Verre Naasten

lynn bouw

( Lid van team: i1a 2023 )

van totaal € 50 (260%)

Bijdrage aan betere levensomstandigheden én in woord en daad Gods liefde laten zien, dat is wat de kerken van de Presbyterian Church (PCU) in Oeganda doen! Hiervoor komen wij in actie! Help je mee?

De kerk in Oeganda groeit. Zo ook de kerken van de PCU. De PCU is een partner van Verre Naasten dat verspreid zit door het hele land. De groei van de kerken zorgen voor nieuwe uitdagingen en vragen ook om goede opleiding van dominees, kerkelijk werkers en evangelisten. Daarom heeft de PCU een eigen theologische school waar predikanten en kerkelijk werkers worden opgeleid en toegerust. Ook is er een mobiele Bijbelschool, waar kerkleiders en evangelisten in heel Oeganda trainingen en cursussen kunnen volgen over allerlei thema’s.

Kinderen, jongeren- en vrouwenwerk
Verder geeft de PCU ook veel aandacht aan activiteiten voor kinderen, jongeren en vrouwen. Zo wordt er bijvoorbeeld voor kinderen materiaal ontwikkeld dat de jeugdleiders voor de zondagsschool kunnen gebruiken en worden er Bijbelstudie groepen georganiseerd voor jongeren. Maar ook vrouwen worden gestimuleerd samen te komen: voor Bijbelstudies en voor zogenaamde: ‘life skill trainingen’ waarin ze wat leren over hygiëne, voeding, creativiteit, familie en omgang met geld. Zo leren de vrouwen bijvoorbeeld om kippen te houden en hun eieren te verkopen of leren ze hoe ze kleren kunnen maken en kunnen ze hun eigen naaiatelier beginnen. Hierdoor kunnen de vrouwen zelf geld verdienen en hun gezin onderhouden.

Wil je ook bijdragen aan dit project? Steun dit project door een gift te doen.
Namens Verre Naasten bedanken we je voor jouw steun!

Bekijk alle
26-05-2023 | 08:41 Toppers!
26-05-2023 | 08:10 Omdat Lynn Bouw meedoet
25-05-2023 | 17:17
21-05-2023 | 16:09
21-05-2023 | 14:35