Door jouw geld wordt in Oeganda een goede toekomst versneld

Dit is de actie van Johanan Nagel Ruben Budding& Ruben van den Berg

( Lid van team: GuidoO1W2019 )

van totaal € 3.500 (102%)

Door jouw geld wordt voor hen een goede toekomst versnelt.

Wij voeren actie voor de Verrenaasten, dit is een project voor Oeganda.

Met dit project helpen wij de PCU, dit is de protestantse kerk in Oeganda. Zij geven allerlei projecten geld, zodat er voor mensen een betere toekomst is. Er is bijvoorbeeld een school met lokalen van 3 bij 6, de lokalen worden gescheiden door doeken, dus de kinderen worden heel makkelijk afgeleid. Ook zitten de kinderen op de grond en het enige wat ze hebben aan lesmateriaal is een krijtbord. Er staat al een nieuw gebouw, maar er zit nog geen dak op en de regentijd komt er aan. Wij voeren bijvoorbeeld actie om hen te helpen aan een dak en beter lesmateriaal. Maar zo zijn er nog veel meer scholen die echt dringend hulp nodig hebben. In de pauzus heb je daar niks of misschien één speeltoestel, maar daar doet dan ook de hele school mee in dezelfde pauzus, dus het is super saai. Alles wat hier normaal is, is daar heel anders. Deze actie is ook niet om hun cultuur aantepassen, maar om ze te helpen met de dingen die ze al hebben.

Jij kan ook helpen, doneer wat, of geef bij onze acties. Jouw hulp is super belangrijk!!!

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle

terugblik

06-06-2019 | 00:00  In dit bericht staan alle acties, met hoe lang we er mee bezig zijn geweest: Loterij = ong. 40 uur,   Collecte tentdienst = ong. 2 uur,   klusjes = ong. 20 uur zingen = ong. 2 uur, bedrijven langsgaan= ong. 3 uur, collecte kerk = ong. 3 uur, computerles geven: ong. 2 uur, site bijhouden = ong. 8 uur. De grootste actie was de loterij we hebben hiermee ongeveer €1750,- mee verdiend. In totaal hebben we meer dan €3500,- opgehaald (een record op de Guido). We begonnen met de instelling om zo'n €1500,- op te halen, maar we hebben het meer dan verdubbeld. Ik wil iedereen bedanken die ons heeft gesponsord, die mee deden bij onze acties, maar ook de mensen die hebben mogelijk gemaakt dat we konden collecteren en zo. Ook bedankt aan alle mensen die we zijn vergeten te noemen, maar toch mee hebben geholpen. We zijn heel erg blij met het bedrag dat we hebben opgehaald! #Guido4Oeganda!
Lees meer