Actie voor Oeganda

Dit is de actie van Joanne Strijker en Elles de Graaf

( Lid van team: GuidoO1W2019 )

van totaal € 150 (80%)

Hallo wij zijn Elles en Joanne (12 en 12 jaar).

Wij willen graag geld ophalen voor de organisatie verre naasten zodat zij het geld kunnen brengen naar project: PCU dat betekent: Protestantse Kerk Oeganda. Het project is dus in Oeganda om precies te zijn Kaiti. De kinderen die in Kaiti naar school gaan hebben geen echt schoolgebouw, ze gaan naar school in hun kerkgebouw. Daarom is de school van Kaiti (samen met de kerk) begonnen om een écht schoolgebouw te bouwen. Maar omdat ze niet genoeg geld en middelen hebben kunnnen ze niet verder met bouwen en daarom hebben ze onze hulp nodig.

Wij gaan ze een handje helpen door acties te verzinnen en uit te voeren. We gaan met de hele school zo veel mogelijk geld inhalen en degene die de creatiefste, het meeste geld heeft opgehaald of de mensen met de grootste PR kunnen een prijs winnen en misschien zelf over 2 jaar naar het project in Oeganda om te kijken of het schoolgebouw mooi is afgemaakt. 

We hopen dat het lukt en dat u ons helpt, dank u wel!

Groetjes Joanne en Elles

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.