In actie voor Oeganda!

Guido: Anne & Loïs in actie

( Lid van team: V1B )

Nog te gaan:

Hoi allemaal,

Wij zijn Anne Nieuwenhuize en Loïs Veldhuizen. We doen mee aan de actie van de Verre Naasten die onze school de Guido organiseert.  De actie is voor betere levensomstandigheden en in woord en daad Gods liefde laten zien, dat is wat de kerken van de Presbyterian Chruch (PCU) in Oeganda doen. Hiervoor komen wij in actie! Helpt u mee?

We willen allemaal leuke acties gaan doen om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze actie! Op deze site wordt alles bijgehouden wat we gaan doen.

De kerk in Oeganda groeit. Zo ook de kerken van de PCU. De PCU is een partner van Verre Naasten dat verspreid zit door het hele land. De groei van de kerken zorgen voor nieuwe uitdagingen en vragen ook om goede opleiding van dominees, kerkelijk werkers en evangelisten. Daarom heeft de PCU een eigen theologische school waar predikanten en kerkelijk werkers worden opgeleid en toegerust. Ook is er een mobiele Bijbelschool, waar kerkleiders en evangelisten in heel Oeganda trainingen en cursussen kunnen volgen over allerlei thema’s. Kinderen, jongeren- en vrouwenwerk Verder geeft de PCU ook veel aandacht aan activiteiten voor kinderen, jongeren en vrouwen. Zo wordt er bijvoorbeeld voor kinderen materiaal ontwikkeld dat de jeugdleiders voor de zondagsschool kunnen gebruiken en worden er Bijbelstudie groepen georganiseerd voor jongeren. Maar ook vrouwen worden gestimuleerd samen te komen: voor Bijbelstudies en voor zogenaamde: ‘life skill trainingen’ waarin ze wat leren over hygiëne, voeding, creativiteit, familie en omgang met geld. Zo leren de vrouwen bijvoorbeeld om kippen te houden en hun eieren te verkopen of leren ze hoe ze kleren kunnen maken en kunnen ze hun eigen naaiatelier beginnen. Hierdoor kunnen de vrouwen zelf geld verdienen en hun gezin onderhouden. Wil je ook bijdragen aan dit project? Steun dit project door een gift te doen. Alvast bedankt voor uw steun!

Groetjes Anne Nieuwenhuize & Loïs Veldhuizen