Gertjan Bijzet

Fietsen voor voedsel

( Lid van team: Voedselhulp in Noordoost-India  )

Meer informatie

In november 2019 ging ik voor het eerst van mijn leven naar India. Ik bezocht er niet naar alle bezienswaardigheden, maar vooral 'gewone' mensen en mooie lokale initiatieven. Ik zag er veel moois, maar ook veel armoede en leed. Toen begin dit jaar de wereldwijde coronacrisis uitbrak, was voor mij de ernst van de situatie direct helder. In een dichtbevolkt land als India met veel armoede is de coronacrisis een ramp. Want voor veel Indiërs betekent thuis zitten: geen inkomen en dus geen eten. Terwijl de angst om ziek te worden óók opspeelt.

Offroad fietstocht

Hoe mooi is het dan, dat lokale kerken direct opstaan om zo snel mogelijk de nood van deze mensen te verlichten? Ze delen voedsel uit - heel belangrijk - maar plaatsen watertanks en zorgen voor zeep, zodat mensen hun handen kunnen wassen, maar ook voor mondkapjes, handgels en andere beschermingsmiddelen. Kortom, ze bieden hulp die levensreddend kan zijn. Daarvoor kom ik graag in actie. Maar... ik wil niet zomaar om geld vragen. Liever zet ik er een prestatie tegenover. Op 30 mei 2020 fiets ik daarom minstens 50 km offroad (30 mijl). Een afstand die ik op asfalt wel wegzet, maar waarvan de uitdaging voor mij fors groter is op onverharde paden. Maar ik wil bewust mijn grenzen verleggen tijdens mijn fietstocht.

Help mee!

Sponsor jij mijn offroad rit? Daarmee draag je specifiek bij aan de voedsel- en corona-hulp van kerken in het arme Noordoosten van India. Hulp die hard nodig is. Alvast bedankt!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

06/06/2020
11:45

Gert

Bekijk alle

2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet, dat raakt ons, jou ook? Jouw kerk wil mensen vertellen over Jezus; wereldwijd! Daarom ondersteunen we samen met jouw kerk, lokale kerken in het buitenland die daar volop mee bezig zijn en het geloof delen, in woord en daad! Doe mee, deel via het missionproject van jouw kerk Jezus’ levensreddende boodschap! Verre Naasten is de landelijke mission-organisatie van en voor kerken. Onze missie is: geloof delen wereldwijd!