2

2H in actie voor broodproject in Zuid-Afrika

2H in actie voor broodproject in Zuid-Afrika
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (31%)

Zuid-Afrika is een land met een hoge werkloosheid. Veel mensen leven daardoor in armoede. Voor gezinnen is het lastig om elke dag voldoende te eten te hebben. De kerk in Soshanguve F4 wil hier iets aan doen: door het uitdelen van brood!

In armoede opgroeien
De kerk in Soshanguve F4 ligt dichtbij de stad Pretoria, in Zuid-Afrika. In deze streek wonen veel arme gezinnen. Daarnaast groeien  kinderen vaak op zonder vader en ziektes als aids zorgen voor nog meer problemen. Door het gebrek aan gezonde voeding hebben kinderen het op school ook extra moeilijk. Want leren op een lege maag lukt nu eenmaal niet. 

Brood uitdelen
Jezus deelde brood uit aan de armen. De christenen in Soshanguve F4 volgen Zijn voorbeeld hierin. Naast het kerkgebouw willen ze twee broodbakcontainers plaatsen. Daarin kunnen ze 400 broden per dag bakken! De helft van de gebakken broden delen ze uit aan mensen die het zelf niet kunnen betalen. Door deze bakkerij probeert de kerk niet alleen de lege magen te vullen, maar willen ze ook de harten van mensen bereiken: Jezus houdt ook van jou!

Helpen jullie mee? Door de aanschaf van twee broodbakcontainers kunnen 400 broden per dag gebakken worden. Daarvan worden 200 broden verkocht en de rest wordt uitgedeeld aan mensen die het zelf niet kunnen betalen. Samen delen we geloof, in woorden én daden!