1Ha in actie voor auto aidsproject Zuid-Afrika

1Ha in actie voor auto aidsproject Zuid-Afrika
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (28%)

Zuid- Afrika is het land met de hoogste aidscijfers ter wereld. Armoede, gebrek aan gezonde voeding om aidsremmers in te nemen en ook schaamte als je eenmaal aids hebt, zijn belangrijke veroorzakers. Middenin deze nood biedt christelijke aidsorganisatie Khothatsong thuiszorg aan aidspatiënten.

Thuiszorg

Jaarlijks helpen hulpverleners van Khotatsong meer dan 100 gezinnen in de township Soshanguve, ten noordwesten van Pretoria. Zij bezoeken dagelijks enkele gezinnen thuis. Het gaat daarbij om gezinnen met aidspatiënten of waarbij één of beide ouders missen door aids. De hulpverleners geven adviezen, delen medicijnen en gezond voedsel uit en verwijzen zo nodig door naar andere hulpverleningsinstanties. Ook brengen ze troost door het evangelie door te geven.

Aidspreventie

Naast thuiszorg, organiseert Khothatsong een supportgroep: wekelijks komen zo’n 20 aidspatiënten samen voor activiteiten en om ervaringen te delen. Ook geven ze voorlichting over aids en relaties, met Bijbelse principes als uitgangspunt.

Betrouwbare auto

Goodness Maghlagu, is junior manager en chauffeur bij Khothatsong. “Mijn droom is dat we een nieuwe betrouwbare auto kunnen kopen, zodat we onze patiënten veilig naar ziekenhuizen of klinieken kunnen vervoeren. De wegen hier zijn enorm slecht. Betrouwbaar vervoer is van cruciaal belang. Carjacking (waarbij iemand met geweld gedwongen wordt om zijn voertuig af te geven) is in het gebied waar wij mensen bezoeken een groot risico. Daarbij nemen taxichauffeurs geen passagiers met rolstoelen mee.”

Khothatsong heeft nu een auto, maar die heeft regelmatig prolemen. Goodness: “Ik maak me daar veel zorgen om. Vooral op ruw terrein gaat de auto regelmatig kapot en dat levert grote risico’s voor ons als medewerkers en ons patiënten.”

 

Helpen jullie mee zodat Khothatsong een goede, betrouwbare en grote auto kan aanschaffen, waarmee ze patiënten kunnen bezoeken en kunnen vervoeren?
Een auto is (ook in Zuid-Afrika) niet goedkoop. Zeker niet als de auto ook nog aan wat eisen moet voldoen, zo moet er genoeg ruimte zijn voor rolstoel en vervoer van patiënten.

Help jij mee?