Inzameling Bread for life

Nynke van Dijk

( Lid van team: 1TB in actie voor broodproject in Zuid-Afrika )

Actie loopt tot

van totaal € 360 (83%)

De eerste- en tweedejaars leerlingen van Gomarus Drachten komen dit jaar in actie voor twee projecten in Zuid-Afrika die door Verre Naasten worden ondersteund. Ik heb gekozen om geld in te zamelen voor het project om een broodbakkerij op te zetten. 

Project Broodbakkerij - Bread for life

Zuid-Afrika is een land met een hoge werkloosheid. Veel mensen leven daardoor in armoede. Voor gezinnen is het lastig om elke dag voldoende te eten te hebben. De kerk in Soshanguve F4 wil hier iets aan doen: door het uitdelen van brood!

In armoede opgroeien
De kerk in Soshanguve F4 ligt dichtbij de stad Pretoria, in Zuid-Afrika. In deze streek wonen veel arme gezinnen. Kinderen groeien vaak op zonder vader. Ziektes als aids zorgen voor uitdagende problemen. Door het gebrek aan gezonde voeding hebben kinderen het extra moeilijk.  

Brood uitdelen
Men wil naast het kerkgebouw twee grote containers plaatsen waar dagelijks 400 broden gebakken kunnen worden! De helft van de gebakken broden worden uitgedeeld aan mensen die het zelf niet kunnen betalen. Door deze bakkerij probeert de kerk niet alleen de lege magen te vullen, maar willen ze ook de harten van mensen bereiken: Omzien naar elkaar!

Helpen jullie mee? Samen delen we hoop, in woorden én daden!

Met uw donatie wordt dit bijzondere initiatief gesteund.