Make Mission Possible!

2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet. Jouw kerk wil samen met Verre Naasten wereldwijd mensen vertellen over Jezus!

Doe mee, deel via een van de missionprojecten Jezus’ levensreddende boodschap; voor de groei van Gods kerk wereldwijd! Zet je via ons actieplatform actief in, want jouw inzet en creativiteit maakt verschil in levens van anderen!

Lees meer Lees minder

 Leer van elkaar en bekijk hieronder succesvolle acties van anderen. Leer van de successen van anderen en gebruik ze om je eigen actie net zo succesvol te maken! Samen maken we geloof delen wereldwijd mogelijk! 

Start actie!
  Bekijk alle
15/11/2019 | 9:00

Greijdanus Meppel haalt bijna €29.000 op voor India

Leerlingen van Greijdanus in Meppel hebben de afgelopen maand via allerlei acties bijna € 29.000 opgehaald voor een landbouw- en gezondheidsproject in Noordoost-India. Dat gebeurde onder de noemer Maak Meer Marathon. Van donderdag 14 op vrijdag 15 november hield de school een afsluitende Partynight, met opnieuw fondsenwervende acties. Hierdoor kan het definitieve eindbedrag hoger uitvallen. Alle 518 leerlingen van de school deden mee met de inzameling voor Noordoost-India. Noordoost-India Greijdanus Meppel is al enkele jaren actief betrokken bij India. Meermaals kwamen de leerlingen en docenten van de school al in actie voor het Aziatische land, waarbij zij geld inzamelden voor projecten van Verre Naasten. Als uitvloeisel daarvan, maakten verschillende leerkrachten en scholieren reizen naar India. Daar konden zij met eigen ogen zien voor welke projecten zij geld opgehaald hadden. Dit jaar kwam de scholengemeenschap in actie voor een landbouw-, voedselzekerheid- en gezondheidsproject van de Reformed Presbyterian Church (RPCNEI) in Noordoost-India. Creatieve inspanningen De Maak Meer Marathon op de Meppeler school startte op 7 oktober. Tijdens een kick-off kregen de leerlingen informatie over het project en de acties die zij daarvoor zouden kunnen optuigen. Daarna was het aan de scholieren om gedurende vijf weken geld in te zamelen, met als streefbedrag € 30.000. Dat leidde tot allerlei creatieve inspanningen, zoals het verkopen van bloembollen, shirts en taarten, en een fietsmarathon. Eén van de scholieren – een boerendochter – kocht van haar ouders een kalfje, om dat met winst voor het goede doel door te verkopen. Het opgehaalde geld wordt gebruikt om extreem arme boerenfamilies in Noordoost-India trainingen te geven over gezondheid, hygiëne en landbouwmethoden. Ook krijgen zij zaaigoed waarmee zij beter in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Ook ondersteunt de RPCNEI een mobiele kliniek, zodat de families betere toegang hebben tot medische hulp. Grote happening Het slotfeest van de inzamelingsactie, van donderdag 14 op vrijdag 15 november 2019, werd een grote happening. Tussen 17:00 en 20:00 uur waren ook de ouders van de leerlingen welkom om – tegen betaling – mee te eten en deel te nemen aan een veiling. Per opbod werden onder meer bijlessen van leerkrachten, zeil- en boottochtjes, een professionele fotoshoot en een Hap en Stap-tour in Zwolle verkocht. De rest van de nacht vermaakten de scholieren zich bij allerlei workshops en activiteiten: een rap schrijven, lasergamen in het schoolgebouw, een foute (verkleed)party, sumo-worstelen, levend tafelvoetbal en een escaperoom. Aan het eind van de nacht werd de (voorlopige) eindstand bekendgemaakt: € 28.945. Vier leerlingen met de beste acties of inzet mogen in februari 2020 mee op een ervaringsreis naar India.
27/03/2020
23:51
Bekijk alle

2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet, dat raakt ons, jou ook? Jouw kerk wil mensen vertellen over Jezus; wereldwijd! Daarom ondersteunen we samen met jouw kerk, lokale kerken in het buitenland die daar volop mee bezig zijn en het geloof delen, in woord en daad! Doe mee, deel via het missionproject van jouw kerk Jezus’ levensreddende boodschap! Verre Naasten is de landelijke mission-organisatie van en voor kerken. Onze missie is: geloof delen wereldwijd!