Opstart aidskliniek in Zuid-Afrika

Opstart aidskliniek in Zuid-Afrika
Normal 1ccf34d10c6213fb7084f034b67e3a4ffe536b5e
van totaal € 2.500 (62%)

Na de afkondiging van de lockdown in Zuid-Afrika, heeft de aidskliniek Nakekela - partnerorganisatie van Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten - haar poorten helaas moeten sluiten. Omdat er te weinig beschermingsmiddelen beschikbaar waren, en omdat de gezondheid van de medewerkers en patiënten in gevaar zou komen, is dit ingrijpende besluit genomen.  

Om de kliniek én het thuiszorgprogramma weer op te starten, zijn de zorgmedewerkers van Nakekela getraind: waaraan herken je coronabesmettingen, hoe voorkom je ze en hoe geef je goed zorg in coronatijden? Zodoende kan Nakekela het werk vanaf begin mei weer opstarten. Ook willen ze in de omgeving werken aan voorlichting over het coronavirus, en mensen met symptomen testen. Verder vragen ze budget voor twee extra zorgmedewerkers van mei t/m juli.  

Help jij ook mee, zodat de Nakekela-kliniek het werk weer kan opstarten? Start nu je eigen actiepagina en maak de (aids-)hulpverlening in Zuid-Afrika mogelijk! 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.