Fietsen voor onderwijs

Fietsen voor onderwijs

Een toekomst voor kansarme jongeren in Zuid-Afrika

Jaarlijks organiseert The Ride on Education een fietstocht voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Ook in 2020 stond er een fietstocht gepland maar helaas loopt het allemaal even anders. De tocht, van zo'n 560 kilometer, zou plaatsvinden van 1-11 juli maar heeft de organisatie helaas moeten cancelen vanwege de Corona-maatregelen. De fietstocht wordt jaarlijks georganiseerd om geld in te zamelen voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Zo wordt er ook gefietst voor het Thusano studiefonds in Zuid-Afrika, een project dat door Zuid-Afrika Mission | Verre Naasten wordt ondersteunt. 

Maar door deze tegenslag laten we ons niet uit het veld slaan maar pakken we het anders aan. Kun jij wel wat sportiviteit gebruiken nu The ride on education niet doorgaat? Kom dan alsnog in actie en start nu jouw persoonlijke actiepagina om zo toch geld in te zamelen voor kansarme jongeren in Zuid-Afrika. Het leuke is: je bepaalt zelf hoe je jouw actie vormgeeft. Wat is jouw persoonlijke (sportieve) uitdaging? Ga je 50, 100 of misschien wel 150 kilometer fietsen? Het maakt niet uit: kom in actie, laat je sponsoren en maak het verschil in Zuid-Afrika.

#deeljekilometers

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

27/09/2020
16:23

Anoniem

Bekijk alle

2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet, dat raakt ons, jou ook? Jouw kerk wil mensen vertellen over Jezus; wereldwijd! Daarom ondersteunen we samen met jouw kerk, lokale kerken in het buitenland die daar volop mee bezig zijn en het geloof delen, in woord en daad! Doe mee, deel via het missionproject van jouw kerk Jezus’ levensreddende boodschap! Verre Naasten is de landelijke mission-organisatie van en voor kerken. Onze missie is: geloof delen wereldwijd!