Voedselpakketten in Oeganda

Voedselpakketten in Oeganda
van totaal € 10.000 (13%)

In Oeganda zetten de PCU-kerken (Presbyterian Church Uganda) partnerkerken van Utrechjt Mission | Verre Naasten - zich in voor de kwetsbare mensen in haar omgeving. De regering heeft als voorzorgsmaatregel een lockdown ingesteld. Hierdoor hebben veel mensen hun dagelijkse inkomsten kwijtgeraakt en is het voor hen lastig om voedsel te kopen. De kerk voorziet deze doelgroep van voedselpakketten met o.a. maismeel, olie, zout, rijst en zeepIn totaal gaat om zo’n 500 gezinnen, zoals ouderen, alleenstaande ouders, dagloners en onderwijzers. Voor beide laatste groepen geldt dat er door de lockdown geen werk te doen is. En geen werk betekent geen inkomen. En dus geen eten… 

Help jij ook mee, zodat de PCU-kerken in hun omgeving noodhulp kunnen bieden? Start nu je eigen actiepagina en maak diaconale noodhulp van de kerken in Oeganda mogelijk! 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.