Klas 2C Meppel

Klas 2C, doneer jij mee?

Meer informatie

Wij willen mensen in India helpen door geld op te halen voor voorlichting over hygiëne en landbouw.

Omschrijving van het project:

Meer voedsel, schoolgaande kinderen en minder ziektes. Dat is wat lokale Indiase kerken* willen bereiken met hun landbouw- en gezondheidsproject voor arme boerenfamilies op het platteland in Noordoost-India. Zo willen ze bijdragen aan betere levensomstandigheden én in woord en daad Gods liefde laten zien! Goede inkomsten door landbouw zorgen ervoor dat kinderen naar school kunnen. Met een goed gevulde buik, gaan de leerprestaties ook nog eens omhoog! Voor dit mooie project komen leerlingen van Greijdanus Meppel dit jaar in actie tijdens de Maak Meer Marathon. Help je mee? Voor 20,- sponsor je al een landbouwtraining voor een groep boeren! 

Het project wordt door de lokale kerken uitgevoerd in samenwerking met inwoners uit de boerendorpen. Samen kijken ze wat er nodig is en hoe dat bereikt kan worden! Hiervoor worden de mensen in het dorp ook getraind. 

Meer voedsel
Een belangrijk doel van dit project is meer voedsel en inkomen. Om daarvoor te zorgen, krijgen de boerenfamilies trainingen. Bijvoorbeeld over hoe je goed groente en fruit kunt verbouwen en verkopen. 

Minder ziektes
Dit project draagt ook bij aan een betere gezondheid van de mensen: door toegang tot schoon drinkwater, meer toiletten en cursussen over persoonlijke hygiëne, gezonde voeding en een goede levensstijl. Daarnaast regelt de kerk via dit project medicijnen en vaccinaties voor de dorpsbewoners. En niet onbelangrijk: deze dorpen liggen in een gebied waar vaak overstromingen en aardbevingen zijn. Hoe kun je je daarop voorbereiden? De kerk traint mensen hierin! 

Wil je ook bijdragen aan dit project?

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

19/11/2019
09:20

Familie

Bekijk alle

2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet, dat raakt ons, jou ook? Jouw kerk wil mensen vertellen over Jezus; wereldwijd! Daarom ondersteunen we samen met jouw kerk, lokale kerken in het buitenland die daar volop mee bezig zijn en het geloof delen, in woord en daad! Doe mee, deel via het missionproject van jouw kerk Jezus’ levensreddende boodschap! Verre Naasten is de landelijke mission-organisatie van en voor kerken. Onze missie is: geloof delen wereldwijd!