Voedselhulp in Noordoost-India

Voedselhulp in Noordoost-India
van totaal € 8.000 (12%)

Voedselhulp in Noordoost-India 

In het noordoosten van India zijn de RPCNEI-kerken (Reformed Presbyterian Church North East India) - partnerkerken van India Mission | Verre Naasten, door de overheid gevraagd om mee te doen in de bestrijding van COVID-19. Ze hebben daarom hebben hun schoolgebouwen geopend, zodat mensen daar in quarantaine kunnen verblijven. Ook hebben ze corona-voorlichtingsmateriaal vertaalt in vier verschillende dialecten, wat ze vrij distribueren en verspreiden via social media. Ook geeft de kerk online informatie over bijvoorbeeld mondmaskers, je handen wassen en symptomen bij een corona-besmetting. En willen ze ook op geestelijk vlak beschikbaar zijn, voor psychosociale steun, als mensen het moeilijk hebben. In bijgaande video vertelt VL, de algemeen secretaris van de kerken over de situatie ter plekke.  

Voor de meeste arme gezinnen in de regio delen ze voedsel (rijst) uit.  

Help jij ook mee, zodat de RPCNEI-kerken in hun omgeving rijst kunnen uitdelen? Start nu je eigen actiepagina en maak diaconale noodhulp van de kerken in Noordoost-India mogelijk! 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.