GM Klas M2DH Alberts

In actie voor India
Afgesloten Je kunt niet meer doneren

Meer voedsel, schoolgaande kinderen en minder ziektes. Dat is de inzet van een landbouw- en gezondheidsproject voor arme boerenfamilies op het platteland in Noordoost-India. Zo zorgt een goede oogst - dus goede inkomsten - ervoor dat kinderen uit boerenfamilies naar school kunnen. En met een goed gevulde buik, gaan de leerprestaties ook nog eens omhoog! Voor dit mooie project van Verre Naasten komen leerlingen van Greijdanus Meppel dit jaar in actie tijdens de Maak Meer Marathon. Help je mee? Voor 20,- sponsor je al een landbouwtraining voor een groep boeren! 

Het project wordt in nauwe samenwerking met inwoners uit de boerendorpen uitgevoerd. Samen kijken ze wat er nodig is en hoe dat bereikt kan worden! Hiervoor worden de mensen in het dorp ook getraind. 

Meer voedsel
Een belangrijk doel van dit project is meer voedsel en inkomen. Om daarvoor te zorgen, krijgen de boerenfamilies trainingen. Bijvoorbeeld over hoe je goed groente en fruit kunt verbouwen en verkopen. 

Minder ziektes
Dit project draagt ook bij aan een betere gezondheid van de mensen: door toegang tot schoon drinkwater, meer toiletten en cursussen over persoonlijke hygiëne, gezonde voeding en een goede levensstijl. Daarnaast komen er via dit project medicijnen en vaccinaties voor de dorpsbewoners beschikbaar. En niet onbelangrijk: deze dorpen liggen in een gebied waar vaak overstromingen en aardbevingen zijn. Hoe kun je je daarop voorbereiden? Daarin worden de dorpsbewoners getraind! 

Wil je ook bijdragen aan dit project? Steun de leerlingen bij hun zelfbedachte acties!