#Deeljefeestje met Robert in India

#Deeljefeestje met Robert in India

Deel je feestje met Robert Kumar, manager van het Anugrah Project. Robert werkt voor het Dr. Lehmann Hospital in Hebertpur, dat hoort bij de Emmanuel Hospital Association, een koepelorganisatie van 20 christelijke ziekenhuizen, aan verbetering van de levensomstandigheden doormiddel van zo’n 40 community projecten. Liefdevol zetten werkers van EHA zich in voor hun naasten, om zo in woord en daad te getuigen van Jezus’ liefde.

Robert: “In India worden kinderen met een beperking gezien als een vloek. Zij worden daarom zoveel mogelijk uit het zicht van de omgeving gehouden. Ze brengen hun, vaak korte leven, door in een donker kamertje in het huis van hun ouders. Mijn zoon is gehandicapt geboren door zuurstofgebrek tijdens de bevalling. In die spannende dagen na zijn geboorte liet God mij weten dat het kind ‘Anugrah’ moest heten. Dat betekent ‘genade’.”

Het ziekenhuis waar Robert werkt, biedt naast medische zorg, ook programma’s voor preventie en andere vormen van zorg. Robert is verantwoordelijk voor de niet-medische zorg en is regelmatig te vinden in de omringende dorpen. “Toen mijn zoon Anugrah 1,5 jaar oud was, nam ik hem regelmatig mee op mijn bezoeken. Dit wekte grote verbazing bij de dorpsbewoners. Al gauw bleek dat er veel meer gehandicapte kinderen waren. Om deze kinderen uit hun isolement te halen, begon ik, 18 jaar geleden, in een bijgebouwtje van het ziekenhuis activiteiten te organiseren. Het project heb ik naar mijn zoon ‘Anugrah’ genoemd en is inmiddels flink gegroeid. Wil je Robert helpen bij het werk dat hij doet in India? Deel dan je feestje met Robert en start je actie! 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet, dat raakt ons, jou ook? Jouw kerk wil mensen vertellen over Jezus; wereldwijd! Daarom ondersteunen we samen met jouw kerk, lokale kerken in het buitenland die daar volop mee bezig zijn en het geloof delen, in woord en daad! Doe mee, deel via het missionproject van jouw kerk Jezus’ levensreddende boodschap! Verre Naasten is de landelijke mission-organisatie van en voor kerken. Onze missie is: geloof delen wereldwijd!