#Deeljefeestje met Daan Infaindan in Indonesië

#Deeljefeestje met Daan in Indonesië

Meer informatie

#Deeljefeestje met Daan in Indonesië

 

 SMTK - Middelbare school met internaat 
In de stad Merauke, in het zuiden van Papoea, staat de middelbare theologische school (SMTK) van de GGRI-P. Hier wonen zo’n 80 jongeren uit het binnenland. Ze krijgen niet alleen ‘gewone’ vakken, maar ook Bijbelse vorming. Een mooie combinatie: de kerk investeert in jongeren die later theoretisch en praktisch iets kunnen betekenen in maatschappij én kerk.

Bovenbouw school
De SMTK in Merauke is een brede middelbare school voor de bovenbouw, met bijzondere aandacht voor christelijke en theologische vorming. Omdat het een school van de kerk is, mag de school zelf docenten aanstellen en ‘kleur geven’ aan de vormende vakken. De – op dit moment rond de 80 – leerlingen wonen bij de school in een internaat en zijn voor het merendeel afkomstig uit kleine dorpen uit het binnenland van Papoea. In 2013 is met de bouw van de minimaal noodzakelijke gebouwen van een nieuw schoolcomplex begonnen.  Nu de resultaten van de eerste jaren hoopgevend zijn, wordt de campus uitgebreid met een gemeenschappelijke ruimte (aula) en docenten/begeleiders-woningen.

Daan: 'God heeft een mooie agenda. God leidde me als predikant en nu ook als docent aan de SMTK. Als evangelist had ik  in het binnenland erg lastig in mijn gemeente in Senggo, maar God gaf me een nieuwe taak met nieuwe uitdagingen: jongeren te begeleiden en te enthousiasmeren in het geloof tot God. Mijn belangrijkste tool hierin? Vertellen! Want de liefde van God verspreiden begint met vertellen over God liefde en ook vooral met elkaar leven: zorgen en vreugde delen. Vooral in het binnenland is die taak niet gemakkelijk, maar het is wel mooi om zo te dienen en iets van Gods liefde te laten zien'.

'Op de SMTK proberen we dat ook te bereiken: de kinderen leren in het internaat het samen met elkaar leven in gemeenschap. We proberen zelf ook een voorbeeld te geven (Daan is waarnemend internaatsleider en woont op hetzelfde terrein) door ons huis open te stellen. En ook op school wordt het door de docenten in de lessen tot uiting gebracht: christelijk geloof gaat ten diepste niet om theorie maar om God echt te leren kennen.  Ik hoop dat we niet zozeer slimme studenten afleveren, maar vooral studenten die echt Christen zijn en hun verantwoordelijkheid nemen in de kerk, juist ook in het binnenland, in plaats van met overheidsbanen aan de kust (red.  groot probleem op Papoea is leegloop van het binnenland door betere banen aan de kust). Helpt u mij mee deze jongeren voor te leven?'

#Deeljefeestje met Daan, voorganger op Papoea. 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet, dat raakt ons, jou ook? Jouw kerk wil mensen vertellen over Jezus; wereldwijd! Daarom ondersteunen we samen met jouw kerk, lokale kerken in het buitenland die daar volop mee bezig zijn en het geloof delen, in woord en daad! Doe mee, deel via het missionproject van jouw kerk Jezus’ levensreddende boodschap! Verre Naasten is de landelijke mission-organisatie van en voor kerken. Onze missie is: geloof delen wereldwijd!