Voedselpakketten op Sri Lanka

Voedselpakketten op Sri Lanka
van totaal € 5.000 (0%)

Voedselpakketten op Sri Lanka 

In Sri Lanka deelt de christelijke hulporganisatie LEADS - samenwerkingspartner van Verre Naasten - voedselpakketten uit met houdbaar voedsel aan gezinnen die getroffen zijn door de coronacrisis. Zo'n pakket bestaat uit: rijst, linzen, olie, vis, sojavlees, zout, tarwemeel, kikkererwten, samaposha, kruiden, theebladeren en suiker. Een gezin van 4-5 personen heeft hier zo’n twee weken genoeg aan.  

LEADS deelt de pakketten uit aan families die hun bedrijfjes en werkzaamheden zagen stilvallen door de quarantainemaatregelen in het land en een ingestelde avondklok, bedoeld om de verspreiding van het coronavirus in te dammen.  

LEADS is een hulpverleningsorganisatie die zich primair richt op het bieden van opvang, therapie en beginnend herstel van kinderen die getraumatiseerd zijn door misbruik of mishandeling. Ook bij andere gebeurtenissen of ontwikkelingen die de Sri Lankaanse samenleving raken, met name op gezinsniveau, kijkt LEADS of ze een rol van betekenis kan spelen. 

Help jij ook mee, zodat LEADS in haar omgeving noodhulp kan verlenen? Start nu je eigen actiepagina en maak het werk van LEADS in Sri Lanka mogelijk!  

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.