Coronavoorlichting in Congo

Coronavoorlichting in Congo
van totaal € 5.000 (0%)

In de Democratische Republiek Congo is een virus-uitbraak niet nieuw. Al eerder had het land te dealen met de uitbraak van ebola. DE URCC-kerken (United Reformed Church of Congo) - partnerkerken van Utrecht Mission | Verre Naasten - hebben toen met vrijwilligers voorlichting gegeven over het gevaar van besmetting door het ebola-virus. Datzelfde willen ze ook nu doen. Het is de bedoeling dat zo’n 20 vrijwilligers de straat op gaan, op 4 verschillende plekken. Met megafoons gaan ze naar markten om de bezoekers met megafoons te voorzien van informatie over het coronavirus: hoe voorkom je een besmetting?  

Help jij ook mee, zodat de URCC-kerken hun omgeving coronavoorlichting kunnen geven? Start nu je eigen actiepagina en maak het voorlichtingswerk van de kerken in Congo mogelijk! 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.