Coronavoorlichting in Centraal Afrikaanse Republiek

Coronavoorlichting in Centraal Afrikaanse Republiek

Meer informatie

De verwachting is dat veel hulp in de Centraal Afrikaanse Republiek zich concentreert op de hoofdstad Bangui en andere plekken waar hulporganisaties actief zijn. Juist de Pygmee-bevolking is erg kwetsbaar voor besmettelijke ziekten, maar wordt nauwelijks bereikt met voorlichting.  De christelijke hulporganisatie ASDOABAC (Association des Serviteurs de Dieu OEuvrant parmi les Autochtones Pygmées) - partnerorganisatie van Utrecht Mission | Verre Naasten - komt daarom in actie. Met het organiseren van (veilige!) voorlichtingsbijeenkomsten wil ASDOABAC de Pygmee-bevolking informeren over corona, over het besmettingsgevaar en preventie. Verder delen ze mondkapjes en hygiënepakketten uit om handen te wassen (zeep, kraanemmers).  

Help jij ook mee, zodat ASDOABAC in haar omgeving coronavoorlichting kan geven? Start nu je eigen actiepagina en maak het werk van ASDOABAC voor de Pygmeeën in de Centraal Afrikaanse Republiek mogelijk 

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet, dat raakt ons, jou ook? Jouw kerk wil mensen vertellen over Jezus; wereldwijd! Daarom ondersteunen we samen met jouw kerk, lokale kerken in het buitenland die daar volop mee bezig zijn en het geloof delen, in woord en daad! Doe mee, deel via het missionproject van jouw kerk Jezus’ levensreddende boodschap! Verre Naasten is de landelijke mission-organisatie van en voor kerken. Onze missie is: geloof delen wereldwijd!