The Ride on Education 2018 voor kansarme jongeren in Zuid-Afrika

van totaal € 1.000 (48%)

Een toekomst voor kansarme jongeren in Zuid-Afrika

 

Jaarlijks organiseert The Ride on Education een fietstocht voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Ook in 2018 staat er weer een mooie fietstocht van zo'n 580 km gepland. Van 21 - 28 juli zal er van Beilen naar Trier in Duitsland gefietst worden om zo geld in te zamelen voor onderwijs in ontwikkelingslanden. Iedereen kan zich opgeven en als deelnemer en een onderwijs-sponsordoel inbrengen. Ook dit jaar zetten deelmers zich in voor Verre Naasten. Zij halen dit jaar geld op voor het Zuid-Afrikaanse studiefonds Thusano dat door Verre Naasten wordt ondersteunt. Helpt u mee om geld in te zamelen voor onderwijs aan kansarme jongeren in Zuid-Afrika? U kunt helpen door geld te doneren aan één van de deelnemers van deze fietstocht.

 
Thusano studiefonds
Education is the most powerful weapon which you can use to change the world,’ is een bekende uitspraak van de Zuid-Afrikaanse oud-president Nelson Mandela: ‘Onderwijs is het krachtigste wapen dat je kunt inzetten om de wereld te veranderen.’ Vanuit die gedachte ondersteunt Verre Naasten het Zuid-Afrikaanse studiefonds Thusano. In 2018 krijgen zo’n 15 jongeren een Thusano-studiebeurs: een waardevolle investering, met impact!
 
Elkaar helpen
Thusano betekent ‘helpende hand’. En dat is precies wat Thusano doet: arme jongeren in en rond Pretoria een helpende hand bieden met een studiebeurs, plus een stuk begeleiding voor, tijdens en na hun studie aan een universiteit of vakschool. Dat gaat om allerlei verschillende opleidingen en beroepen, van verpleegkundige tot brandweerman en van onderwijskunde tot grafisch design. Ook springt Thusano regelmatig bij om jongeren te helpen het rijbewijs te halen.
 
Investeren in de toekomst
Deze financiële steun voor jongeren kent twee doelstellingen. Allereerst vergroot een goede opleiding de kansen op de arbeidsmarkt: een passende opleiding is een investering voor de toekomst! En doorbreekt voor deze nieuwe generatie de armoedespiraal. Tegelijk helpt een afgeronde opleiding de jongeren ook hun verantwoordelijkheid te nemen in kerk en maatschappij. Zo ziet Thusano met dankbaarheid dat in een aantal (zendings)kerken ook oud-Thusano-studenten actief zijn.
 
Studiekeuze
Om ervoor te zorgen dat jongeren een passende en geschikte studierichting kiezen, biedt Thunsano sinds kort ook geschiktheids- en beroepentesten. Verder hebben alle deelnemende studenten beloofd de studiebeurs terug te betalen, zodat andere jongeren ook weer ondersteund kunnen worden.
 
Workshops
Naast financiële steun organiseert Thusano elk studiejaar ook verschillende workshops om de studenten ook op het persoonlijke vlak te ondersteunen, zowel als het gaat om studievaardigheden, als om geloofsvragen. Elke student krijgt studiebegeleiding door Thusano en door een zelfgekozen mentor. De mentor is iemand die in de omgeving van de student woont of werkt/studeert en op wie ze kunnen terugvallen bij tegenslagen.
 
Bijdrage 2018
Verre Naasten is de grootste sponsor van het Thusano-studiefonds. In 2018 gaat dat om een bijdrage van 30.000 euro. In Nederland werft Verre Naasten giften voor deze bijdrage onder particulieren, scholen en kerken. Ook de sponsor-opbrengst van The Ride on Education is in 2018 bestemd voor het studiefonds Thusano.
 
Meer weten?
Thusano is te vinden op Facebook: www.facebook.com/thusano.fund. In onderstaand filmpje (2017) vertellen bestuurslid Christien Agema, studenten Kinilwe Kidibone Moshidi en Katlego Mamabolo en oud-Thusano-student Khomotso Makinta over het studiefonds.
 
 
 

Lisette Vossebelt

l.vossebelt@verrenaasten.nl