#Haastjevoorjemaatje -Geef de Bijbel door op de Aquamarijn!

Streefbedrag behaald
van totaal € 500 (117%)

Een eigen Bijbel. Zo waardevol, en voor ons eigenlijk heel vanzelfsprekend. Sterker nog, meestal hebben we er zelfs meer dan één. Voor de meeste christenen in Azië of Afrika is dat heel anders. Met maar net genoeg geld voor eten en onderdak, is een eigen Bijbel onbetaalbaar. Bovendien is maar voor 50% van de talen wereldwijd een Bijbel in eigen taal beschikbaar…

Hoog tijd om daar verandering in te brengen met deze estafette #haastjevoorjemaatje op de Aquamarijn in Zwolle! Met dit geld dat via deze projectpagina wordt opgehaald, kan veel werk verzet worden. Om wat voorbeelden te noemen: kinderen in Indonesië kunnen Kijkbijbeltjes krijgen in hun eigen taal. De bijbeltjes hebben tekeningen die passen bij de context waarin de kinderen leven. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe dit project in Indonesië werkt. Ook in andere landen zoals Benin, Congo of Ivoorkust wordt gewerkt aan bijbelvertaalwerk. De Vissengroep van de Aquamarijn gaat speciaal voor Benin aan de slag!

De opbrengst van deze actie wordt ook gebruikt om evagelisten te trainen in het doorvertellen van de Bijbelverhalen op aansprekende wijze. Deze speciale cursus heet Ceria Bijbelvertelcurus.Verder worden evangelisten ondersteund bij het daadwerkelijk vertalen van de bijbel in de lokale taal. Tot slot worden er materialen beschikbaar gesteld waarmee de Bijbelverhalen weer mee verspreid worden. Hierbij kan gedacht worden aan kleurrijke platen, opwindbare radio's en uitgaven van de vertaalde bijbel(delen).

Help mee om zo veel mogelijk mensen bekend te maken met de inhoud van de Bijbel. Want zeg nou zelf, de verhalen zijn toch te mooi en waardevol om voor ons zelf te houden? De estafette vindt plaats in de week van 17 juli 2017 op school, helpt u mee door de kinderen via deze weg te sponsoren?

 
Elze Toornstra

acties@verrenaasten.nl

0384270419