Guido in actie voor landbouwproject Noordoost-India

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 25.000 (106%)

Meer voedsel en minder ziektes. Dat is wat lokale Indiase kerken* willen bereiken met hun landbouw- en gezondheidsproject voor arme boerenfamilies op het platteland in Noordoost-India. Zo willen ze bijdragen aan betere levensomstandigheden én in woord en daad Gods liefde laten zien! Voor dit mooie project komen leerlingen van Guido Amersfoort dit jaar in actie tijdens de Maak Meer Marathon. Help je mee? Voor 20,- sponsor je al een landbouwtraining voor een groep boeren!

Het project wordt door de lokale kerken uitgevoerd in samenwerking met inwoners uit de boerendorpen. Samen kijken ze wat er nodig is en hoe dat bereikt kan worden! Hiervoor worden de mensen in het dorp ook getraind.

Meer voedsel
Een belangrijk doel van dit project is meer voedsel en inkomen. Om daarvoor te zorgen, krijgen de boerenfamilies trainingen. Bijvoorbeeld over hoe je goed groente en fruit kunt verbouwen en verkopen.

Minder ziektes
Dit project draagt ook bij aan een betere gezondheid van de mensen: door toegang tot schoon drinkwater (via een nieuw watersysteem), meer toiletten en cursussen over persoonlijke hygiëne, gezonde voeding en een goede levensstijl. Daarnaast regelt de kerk via dit project medicijnen en vaccinaties voor de dorpsbewoners. En niet onbelangrijk: deze dorpen liggen in een gebied waar vaak overstromingen en aardbevingen zijn. Hoe kun je je daarop voorbereiden? De kerk traint mensen hierin!

Wil je ook bijdragen aan dit project? Steun de leerlingen bij hun zelfbedachte acties!

*Het gaat om kerken die horen bij de Reformed Presbyterian Church Noordoost-India: RPNCEI.  

Lisette Vossebelt

l.vossebelt@verrenaasten.nl

0384270419

Bekijk alle

Leerlingen Guido zamelen recordbedrag in voor India

01-06-2018 | 00:00   Na wekenlang actievoeren is op vrijdag 1 juni de opbrengst bekendgemaakt van de jaarlijkse Maak Meer Marathon op middelbare scholengemeenschap Guido. Ruim 200 leerlingen zamelden met eigen acties het recordbedrag in van 25.876 euro, voor een landbouw- en gezondheidsproject in Noordoost-India, een project van mission-organisatie Verre Naasten. De onthulling van de opbrengst gebeurde tijdens de feestelijke afsluitingsdag.  De Maak Meer Marathon van de leerlingen startte op maandag 8 april met de kick off. Tijdens deze dag deelden de leerlingen, die eerder meededen aan de Maak Meer Marathon en als Guido-ambassadeurs naar India reisden, hun persoonlijke verhalen. Hun verhalen werkte aanstekelijk, want binnen een week haalden leerlingen al ruim 3.200 euro op. Om geld in te zamelen, bedachten de leerlingen tientallen creatieve, sportieve en originele acties; leerlingen organiseerden fietstochten, wasten auto’s of verkochten zelfgemaakte producten zoals ansichtkaarten of ‘survivalpakketjes’ voor de Avondvierdaagse. Op vrijdag 1 juni sloten Guido en Verre Naasten de actieperiode op feestelijke wijze af. De leerlingen hadden deze dag geen les maar volgden verschillende workshops. Ook werden er deze dag zeven leerlingen genomineerd die kans maken om mee te gaan met de ambassadeursreis naar India. Betere levensomstandigheden De opbrengst gaat naar een landbouw- en gezondheidsproject van lokale kerken in Noordoost-India, een project van India Mission I Verre Naasten. In dit gebied, dat vaak getroffen wordt door overstromingen en aardbevingen, bieden de lokale kerken trainingen en voorzieningen aan voor arme boerenfamilies. Er wordt bijgedragen aan betere levensomstandigheden voor de dorpsbewoners; door toegang tot schoon drinkwater (via een nieuw watersysteem), meer toiletten en cursussen over persoonlijke hygiëne, gezonde voeding en een goede levensstijl. Daarnaast faciliteert de kerk via dit project medicijnen en vaccinaties voor de dorpsbewoners. Een ander belangrijk doel is om meer voedsel en inkomen te creëren voor de boerenfamilies. Om dit te realiseren, krijgen de families bijvoorbeeld trainingen over het verbouwen en verkopen van groente en fruit.    
Lees meer