Guido in actie voor landbouwproject Noordoost-India

Streefbedrag behaald
van totaal € 25.000 (103%)

Meer voedsel en minder ziektes. Dat is wat lokale Indiase kerken* willen bereiken met hun landbouw- en gezondheidsproject voor arme boerenfamilies op het platteland in Noordoost-India. Zo willen ze bijdragen aan betere levensomstandigheden én in woord en daad Gods liefde laten zien! Voor dit mooie project komen leerlingen van Guido Amersfoort dit jaar in actie tijdens de Maak Meer Marathon. Help je mee? Voor 20,- sponsor je al een landbouwtraining voor een groep boeren!

Het project wordt door de lokale kerken uitgevoerd in samenwerking met inwoners uit de boerendorpen. Samen kijken ze wat er nodig is en hoe dat bereikt kan worden! Hiervoor worden de mensen in het dorp ook getraind.

Meer voedsel
Een belangrijk doel van dit project is meer voedsel en inkomen. Om daarvoor te zorgen, krijgen de boerenfamilies trainingen. Bijvoorbeeld over hoe je goed groente en fruit kunt verbouwen en verkopen.

Minder ziektes
Dit project draagt ook bij aan een betere gezondheid van de mensen: door toegang tot schoon drinkwater (via een nieuw watersysteem), meer toiletten en cursussen over persoonlijke hygiëne, gezonde voeding en een goede levensstijl. Daarnaast regelt de kerk via dit project medicijnen en vaccinaties voor de dorpsbewoners. En niet onbelangrijk: deze dorpen liggen in een gebied waar vaak overstromingen en aardbevingen zijn. Hoe kun je je daarop voorbereiden? De kerk traint mensen hierin!

Wil je ook bijdragen aan dit project? Steun de leerlingen bij hun zelfbedachte acties!

*Het gaat om kerken die horen bij de Reformed Presbyterian Church Noordoost-India: RPNCEI.  

Lisette Vossebelt

l.vossebelt@verrenaasten.nl

0384270419

Bekijk alle

Tweede tussentijdse prijswinnaars zijn bekend!

23-05-2018 | 11:24 We hebben weer nieuwe winnaars voor de tussentijdse prijzen. Irma, Irene en Sanne (de meiden die in de voorjaarsvakantie naar India zijn geweest) zijn eens goed in jullie actiepagina's gedoken en hebben daar enorm veel goede en leuke acties gezien. De prijswinnaars deze keer zijn geworden: In de categorie Inzet & Opbrengst: Anke, Sanne en Veerle uit O1u, met hun supergoed lopende eierenverkoop. In de categorie Creatief & Origineel: Luca en Ilse uit O1l. Niet alleen hebben deze meiden een goed gevulde actiepagina met veel updates en informatie, ze hebben ook een hele leuke actie georganiseerd rond de avondvierdaagse afgelopen week. Ze verkochten survivalpakketjes met  flesjes water en rolletjes snoep. Deze actie is ook gedeeld door de FB-pagina van de gemeente Nijkerk en stond in het kerkblad. Goed bezig meiden! In de categorie PR & Communicatie: Malou en Ester uit O1m. Zij stonden met een prachtig interview in de Woudenberger. We zien ontzettend veel leuke dingen voorbijkomen. Nog anderhalve week en dan zit de actie er al weer op. Hou nog even vol, blijf doorgaan en haal dat geld maar binnen voor India. Wij zijn ontzettend benieuwd naar het eindresultaat en we willen nu alvast even tegen jullie zeggen dat we heel erg trots zijn op al jullie inspanningen!  
Lees meer