Guido in actie voor PCU Oeganda

Streefbedrag behaald
van totaal € 25.000 (134%)

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world, is een bekende uitspraak van de Zuid-Afrikaanse oud-president Nelson Mandela: ‘Onderwijs is het krachtigste wapen dat je kunt inzetten om de wereld te veranderen.’ Vanuit die gedachte ondersteunen de Oegandese kerken* onder andere de bouw van een school in Kaiti. Maar ook andere projecten worden door de Presbyterian Church of Uganda (PCU) ondersteunt. PCU wil zo bijdragen aan betere levensomstandigheden én in woord en daad God liefde laten zien! De leerlingen van Guido Amersfoort komen dit jaar in actie tijdens de Maak Meer Marathon voor PCU. Help je mee?

Schoolgebouw Kaiti

Onderwijs kan het begin zijn van betere leefomstandigheden. Als je kunt lezen, schrijven en rekenen, kun je later makkelijker aan het werk en ben je minder afhankelijk van anderen. In Kaiti krijgen de leerlingen momenteel les in een kerkgebouw en in een klein optrekje dat bestaat uit houten palen en golfplaten. Om door de overheid erkent te worden als school heb je in Oeganda een eigen schoolgebouw nodig. Daarom is de school in Kaiti, met hulp van de kerk, begonnen met de bouw van een schoolgebouw. Helaas ligt de bouw momenteel stil vanwege gebrek aan financiële middelen. Met de opbrengst van de Maak Meer Marathon hopen we onder andere deze bouw weer op gang te helpen zodat de school ook door de overheid erkent kan worden als officiële school en hiermee door de overheid gefinancierd kunnen gaan worden.  

Evangelisatiewerk

Dit project draagt onder andere ook bij aan het evangelisatiewerk. PCU organiseert activiteiten voor zowel binnen als buiten de gemeentes. Zo wordt er bijvoorbeeld voor kinderen materiaal ontwikkelt die de jeugdleiders voor de zondagsschool kunnen gebruiken en worden er Bijbelstudie groepen georganiseerd voor jongeren. Maar ook vrouwen worden gestimuleerd samen te komen: voor Bijbelstudies en voor zogenaamde: ‘life skill trainingen’ waarin ze wat leren over hygiëne, voeding, creativiteit, familie en omgang met geld. Zo leren de vrouwen bijvoorbeeld om kippen te houden en hun eieren te verkopen of leren ze hoe ze kleren kunnen maken en kunnen ze hun eigen naaiatelier beginnen. Hierdoor kunnen de vrouwen zelf geld verdienen en hun gezin onderhouden.

Wil je ook bijdragen aan dit project? Steun de leerlingen bij hun zelfbedachte acties!

*Het gaat om kerken die horen bij de Presbyterian Church of Uganda: PCU.

Bekijk alle

Tussentijdse prijswinaars bekend!

20-05-2019 | 00:00 Wat zijn jullie goed bezig met de acties voor Oeganda! We zien de leukste acties voorbijkomen, heel mooi om te zien. Het was heel moeilijk om een keus te maken voor de tussentijdse prijzen van deze week, er zijn zo ontzettend veel goede en creatieve acties! Uiteindelijk hebben we gekozen voor de volgende winnaars: In de categorie Inzet & Opbrengst: Nathalie de Jong, Nina Groen en Irsa Gunnink, uit O1q Irsa, Nina en Nathalie hebben veel acties lopen, onder meer de verkoop van pepermunt en een collecte in de kerk, maar wat wij echt een teken van geweldige inzet vonden, was de actie van een van deze meiden om een challenge aan te gaan: ze zou een week lang geen mobiel gebruiken. En dat is gelukt. In deze tijd van instagram, whatsapp en snapchat vinden we dat een hele prestatie. Alle reden dus om een prijs te geven voor de inzet! In de categorie Creatief & Origineel: Joël Doekes, uit O1j Joël gaat op 30 en 31 mei lopen van school in Amersfoort naar het hoofdkantoor van de Verre Naasten in Zwolle, onder het motte “Ver lopen voor mijn verre naaste”. Hiervoor kun je hem sponsoren. Het is een wandeltocht van 80 kilometer, dus dat is een hele prestatie. Veel succes bij deze superstoere en originele actie!  In de categorie PR & Communicatie: Joëlla Bos en Klaudia Koelewijn uit O1u Joëlla en Klaudia doen veel verschillende acties en wat ze daarbij ook heel goed doen, is publiciteit zoeken. Zo staan ze op social media, hebben ze een interview gegeven bij Groot Nieuws Radio, kwamen ze in de krant en hebben ze bij een viskraam een potje neergezet waarin klanten geld kunnen stoppen voor Oeganda. Op deze manier bereiken ze ontzettend veel mensen en dat is precies waar het bij deze prijs om draait. Top gedaan allemaal! We zijn trots op jullie! En zit je nou nog niet bij de prijswinnaars: geen probleem. Je maakt allemaal nog steeds kans op de prijzen bij het slotfeest op 7 juni en natuurlijk op de grote hoofdprijs: de reis naar Oeganda in 2021! Dus zet em op, zet je in en ga er nog even voor. Op naar de 25.000 euro!   
Lees meer