Guido in actie voor PCU Oeganda

Nog te gaan

van totaal € 25.000 (10%)

Education is the most powerful weapon which you can use to change the world, is een bekende uitspraak van de Zuid-Afrikaanse oud-president Nelson Mandela: ‘Onderwijs is het krachtigste wapen dat je kunt inzetten om de wereld te veranderen.’ Vanuit die gedachte ondersteunen de Oegandese kerken* onder andere de bouw van een school in Kaiti. Maar ook andere projecten worden door de Presbyterian Church of Uganda (PCU) ondersteunt. PCU wil zo bijdragen aan betere levensomstandigheden én in woord en daad God liefde laten zien! De leerlingen van Guido Amersfoort komen dit jaar in actie tijdens de Maak Meer Marathon voor PCU. Help je mee?

Schoolgebouw Kaiti

Onderwijs kan het begin zijn van betere leefomstandigheden. Als je kunt lezen, schrijven en rekenen, kun je later makkelijker aan het werk en ben je minder afhankelijk van anderen. In Kaiti krijgen de leerlingen momenteel les in een kerkgebouw en in een klein optrekje dat bestaat uit houten palen en golfplaten. Om door de overheid erkent te worden als school heb je in Oeganda een eigen schoolgebouw nodig. Daarom is de school in Kaiti, met hulp van de kerk, begonnen met de bouw van een schoolgebouw. Helaas ligt de bouw momenteel stil vanwege gebrek aan financiële middelen. Met de opbrengst van de Maak Meer Marathon hopen we onder andere deze bouw weer op gang te helpen zodat de school ook door de overheid erkent kan worden als officiële school en hiermee door de overheid gefinancierd kunnen gaan worden.  

Evangelisatiewerk

Dit project draagt onder andere ook bij aan het evangelisatiewerk. PCU organiseert activiteiten voor zowel binnen als buiten de gemeentes. Zo wordt er bijvoorbeeld voor kinderen materiaal ontwikkelt die de jeugdleiders voor de zondagsschool kunnen gebruiken en worden er Bijbelstudie groepen georganiseerd voor jongeren. Maar ook vrouwen worden gestimuleerd samen te komen: voor Bijbelstudies en voor zogenaamde: ‘life skill trainingen’ waarin ze wat leren over hygiëne, voeding, creativiteit, familie en omgang met geld. Zo leren de vrouwen bijvoorbeeld om kippen te houden en hun eieren te verkopen of leren ze hoe ze kleren kunnen maken en kunnen ze hun eigen naaiatelier beginnen. Hierdoor kunnen de vrouwen zelf geld verdienen en hun gezin onderhouden.

Wil je ook bijdragen aan dit project? Steun de leerlingen bij hun zelfbedachte acties!

*Het gaat om kerken die horen bij de Presbyterian Church of Uganda: PCU.

Bekijk alle donateurs
19-04-2019 | 10:50 Aan: lucas en Marnix strijden voor oeganda
19-04-2019 | 10:03 Aan: wij naar school zij naar school!
18-04-2019 | 21:52 Aan: Kom in actie voor Oeganda!
18-04-2019 | 20:54 Aan: Meron en Judith in actie voor Oeganda!
18-04-2019 | 20:34 Aan: beter leven voor Oeganda!!