Greijdanus Zwolle in actie voor kwetsbare kinderen in Sri-Lanka

van totaal € 5.000 (90%)

LEADS (Lanka Evangelical Alliance Development Society), is een organisatie die in Sri Lanka actief is. Seksueel misbruik is een groot probleem in Sri Lanka. Elke dag krijgen zo'n 100 kinderen ermee te maken, dat betekend dat 1 op de 3 kinderen te maken heeft met een onveilige thuissituatie. Via hun ESCAPE programma zet LEADS zich in voor misbruikte en beschadigde kinderen. Dat is hard nodig, want 35% van mensen met psychishe problemen is tussen de 5 en 19 jaar oud! En ruim 20% groeit op zonder vader.

Momenteel helpt LEADS zo'n 400 kinderen en hun gezinnen via therapie en andere activiteiten. Zo hebben ze bijvoorbeeld een opvangcentra waar jonge misbruikslachtoffers (4 – 18 jaar) intensieve therapie krijgen voor het verwerken van hun trauma’s en gevoelens. Ook wordt er actief gewerkt aan het oppakken van ‘het gewone leven’ na de therapie en het creeëren van een veilige thuissituatie waarin het kind kan terugkeren. Hierbij betrekt LEADS ook de familie, waarbij de kinderen in het nazorgprogramma begeleiding krijgen om weer een veilig thuis te vinden.  

LEADS wil zo bijdragen aan herstel voor deze kinderen én in woord en daad Gods liefde laten zien! Voor dit mooie project komen leerlingen van Greijdanus Zwolle dit jaar in actie tijdens de Maak Meer Marathon.

Help je mee?

Flessenactie klik hier voor inspiratie!

Laat je sponsoren door een bedrijf: klik hier voor inspiratie!

Laat jezelf sponsoren: klik hier voor inspiratie!

Organiseer een Lunch of Dinner: klik hier voor inspiratie!

Organiseer een collecte: klik hier voor inspiratie!

Organiseer een rad van avontuur: klik hier voor inspiratie!

Organiseer een sponsorloop: klik hier voor inspiratie!