Greijdanus Hardenberg in Actie voor Kenia!

Project is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen
Streefbedrag behaald
van totaal € 12.000 (100%)

Kenia: een prachtig land met veel natuurschoon en grote wildparken. Maar ook een land dat op grote schaal te maken heeft met droogte en weinig voedsel. Daarnaast is er in Kenia veel: valse profetie (welvaartsevangelie), toenemende islamisering en terrorisme. Juist in deze uitdagende context willen lokale jongeren het geloof delen, in woord én daad!

In het Noordwesten van Kenia vind je de Reformed Church of East Africa (RCEA). Dit missionaire kerkgenootschap is heel actief in het delen van hun geloof met aandacht voor zowel het geestelijke als sociaal-economische welzijn. De RCEA heeft ook een eigen school voor middelbare beroepsopleiding; het Reformed Institute (RITT) Jongeren die hier studeren worden opgeleid tot kerkplanter of dominee. Ze komen vaak uit arme gezinnen die zonder de studiebeurs ondertsteuning dit onderwijs niet kunnen volgen. De jongeren zetten hun kwaliteiten in bij de kerk en in hun persoonlijke omgeving. 

Kenia kent veel verschillenden stammen die vaak met elkaar in conflict zijn. Daarnaast heeft het land een uitdagend klimaat waardoor er enorm droge of soms juist natte periodes zijn. Hierdoor mislukken oogsten vaak en heerst er honger. Juist hier proberen deze jongeren te laten zien hoe je als Christen voor elkaar klaar kunt staan en zo mee te werken aan vrede en meer voedselzekerheid.

Help  jij deze jongeren met het maken van een verschil in hun omgeving? Ondersteun hun studie en verbeter zo hun leefomstandigheden!

 

Elze Toornstra

acties@verrenaasten.nl

0384270419

Bekijk alle donateurs
09-02-2018 | 22:50 Aan: geld inzamelingsactie voor bijbelschool in Kenia Onze zoon mag mee in maart 2018 naar de bijbelschhool in Kenia !!!!! Ik zag dat het einddoel net niet gehaald is. NU WEL! Groet Gert en Els Overweg
24-01-2018 | 13:12 Aan: Strijden voor Kenia!
12-01-2018 | 11:44 Aan: GreijdanusMKlasHV2H
08-01-2018 | 11:54
25-12-2017 | 16:48 Aan: GreijdanusMKlasHV2H
Bekijk alle

Actie Greijdanus Hardenberg nu al: € 10.100 voor Bijbelschool in Kenia!

15-12-2017 | 16:05 Na ruim vier weken actievoeren werd vandaag de opbrengst bekendgemaakt van de Maak Meer Marathon op de middelbare scholengemeenschap Greijdanus in Hardenberg. De hele school deed mee en verzamelden samen  al €10.100 in voor het ondersteunen van een Bijbelschool in Eldoret, Kenia met schoolmateriaal.  (via een partner van Verre Naasten). De acties waren zeer uiteenlopend! Zo schreef Laura uit Havo 4 een zelfbedacht verhaal. Voor elke donatie verscheen er weer een nieuw stuk online. Ze haalde hiermee in haar eentje €255 op en publiceerde 7 hoofdstukken van haar verhaal! Daarnaast werden zelf burgemeesters ingeschakeld! Een groepje eersteklassers (Emma, Laura en Lieke)  regelden een ontmoeting met de burgemeester van Hardenberg, die hen vervolgens ondersteunde met een gift. Dat het bundelen van krachten ook veel oplevert, bewezen diverse groepen uit havo 2. Deze klas haalde gezamenlijk maar liefst €1818 op! De actie sluimert nog door tot kerst, want bij een bedrag van 12.000 euro, wordt er ook een uitwisseling gefaciliteerd tussen de school en het project in Kenia. Alle actie initiatieven zijn in te zien op het actieplatform!
Lees meer