Gomarus Groningen in actie voor Verre Naasten

Nog te gaan

van totaal € 20.000 (12%)
In actie voor misbruikte kinderen op Sri Lanka

Op Sri Lanka komt (seksueel) geweld tegen kinderen veel voor. Het aantal meldingen van kindermishandeling neemt de laatste jaren steeds toe: elke dag krijgen zo'n 100 kinderen ermee te maken. Dat betekent dat 1 op de 3 kinderen te maken krijgt met een onveilige thuissituatie. De hulpverleners van LEADS (een partner-organisatie van Verre Naasten) zetten zich daarom vol overtuiging in voor hulp aan misbruikte en beschadigde kinderen op Sri Lanka. En dat is hard nodig. Want maar liefst 35% van iedereen met psychische problemen is tussen de 5 en 19 jaar oud. En ruim 20% van de jongeren groeit op zonder vader!  
Momenteel helpen de hulpverleners van LEADS zo'n 400 kinderen en hun families via therapie en andere activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld een opvangcentrum waar jonge misbruikslachtoffers (4-18 jaar) intensieve therapie krijgen om hun trauma’s en onterechte schuldgevoelens te verwerken. En door heel gericht fijne jeugdherinneringen te organiseren, helpt LEADS de kinderen om ‘het gewone leven’ weer op te pakken. Daarbij is de hele familie in beeld: samen gaan ze aan de slag voor een veilig thuis. Verder is juridische bijstand voor de misbruikte kinderen onderdeel van dit indrukwekkende nazorgprogramma.  
Zo willen de hulpverleners van LEADS graag ook iets van Gods liefde doorgeven. Voor dit bijzondere werk komen de leerlingen van Gomarus Groningen (Vondelpad 3) dit jaar in actie. Help ook  mee: steun de leerlingen bij hun zelfbedachte acties!