#deeljefeestje met dr Benedict Joshua uit India

Meer informatie

“Mijn droom? Een betere toekomst voor de mensen van de Malto-stam. Ik werk in het Prem Jyoti Community Hospital, een klein plattelandsziekenhuis met twintig bedden in de regio Sahibgani, in Noord-India. De meeste mensen die hier wonen zijn van de Malto-stam, een zeer kwetsbare bevolkingsgroep. Samen met de Emmanuel Hospital Association (EHA, een samenwerkingspartner van India Mission | Verre Naasten) werken we vanuit ons ziekenhuis aan betere leefomstandigheden voor deze mensen. Dat is een uitdaging! De aanhoudende droogte en onberekenbare regenval zorgen voor slechte oogsten. De kleine dorpjes liggen ver uit elkaar en er zijn geen scholen en geen elektriciteit. De Malto-bevolking is de allerarmste groep in Noord-India. Er heerst veel ziekte; in ieder gezin is er wel iemand die malaria heeft en een vierde van de kinderen onder de 5 jaar, overlijdt aan de gevolgen hiervan. Veel Malto-meisjes trouwen jong, op 16-jarige leeftijd.

Onze droom voor dit gebied, voor deze mensen is verbeterde voedselzekerheid, versterkte dorpsgemeenschappen en versterkte lokale economische veerkracht. Samen met EHA willen we de landbouwproductie te verbeteren door droogtebestendige gewassen te verbouwen en water en irrigatie faciliteiten te verbeteren. Ook gaan we voorlichting geven over goede gezondheidsgewoonten. We werken aan sterke gemeenschappen door sociale bewustwordingsprogramma’s en mensen te wijzen op hun rechten en te leren om voor zichzelf op te komen. Help je mee onze droom waarmaken?”

Verre Naasten

acties@verrenaasten.nl

0384270410

03/11/2018
13:07

Anoniem

Bekijk alle

2 op de 3 mensen wereldwijd kennen Jezus niet, dat raakt ons, jou ook? Jouw kerk wil mensen vertellen over Jezus; wereldwijd! Daarom ondersteunen we samen met jouw kerk, lokale kerken in het buitenland die daar volop mee bezig zijn en het geloof delen, in woord en daad! Doe mee, deel via het missionproject van jouw kerk Jezus’ levensreddende boodschap! Verre Naasten is de landelijke mission-organisatie van en voor de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Onze missie is: geloof delen wereldwijd!