In actie voor Oeganda

Jasmijn, Iris, Suze en Noor

( Lid van team: GuidoGastenG1a )

Hoi wij zijn Jasmijn, Iris, Suze en Noor en wij zitten in de brugklas op de Guido de Bres in Amersfoort en wij zijn vanuit school betrokken bij het project van de PCU en de Verre Naasten in Oeganda. Het project draagt bij aan betere levensomstandigheden voor de mensen in Oeganda en is een daad  van Gods liefde. Er worden activiteiten voor kinderen, jongeren en vrouwen georganiseerd. Voor kinderen wordt er materiaal ontwikkeld dat de jeugdleiders voor de zondagsschool kunnen gebruiken en worden er bijbelstudiegroepen georganiseerd voor jongeren.
Vrouwen worden gestimuleerd om samen te komen om bijbelstudie te doen en voor ‘life skill trainingen’ waarin ze leren over hygiëne, voeding, creativiteit, familie en omgang met geld. Zo leren de vrouwen bijvoorbeeld om kippen te houden en hun eieren te verkopen of leren ze hoe ze kleren kunnen maken en kunnen ze hun eigen naaiatelier beginnen. Hierdoor kunnen de vrouwen zelf geld verdienen en hun gezin onderhouden. Ook is er een mobiele bijbelschool, waar kerkleiders en evangelisten in heel Oeganda trainingen en cursussen kunnen volgen over allerlei thema’s.

Ons doel is onder andere om samen met de Verre Naasten geld in te zamelen voor het project en om samen in Oeganda een verschil te maken.

Dit willen wij gaan doen door het organiseren van een veiling! Komende tijd zullen we af en toe een blog plaatsen om jou op de hoogte te houden en we hopen je straks op de veiling te zien!