Marnix in actie voor onderwijs in Zuid-Afrika

Dit is de actie van Marnix Schenkel
Normal 6d2e19cc76758bdb0a4de758b4ab08dccd429544
van totaal € 1.000 (30%)

Van 21 - 28 juli fiets ik van Beilen naar Trier. Hiermee wil ik geld ophalen voor het Zuid-Afrikaanse studiefonds Thusano. Thusano betekent ‘helpende hand’. En dat is precies wat Thusano doet: arme jongeren in en rond Pretoria een helpende hand bieden met een studiebeurs, plus een stuk begeleiding voor, tijdens en na hun studie aan een universiteit of vakschool. Dat gaat om allerlei verschillende opleidingen en beroepen, van verpleegkundige tot brandweerman en van onderwijskunde tot grafisch design. Verre Naasten is de grootste sponsor van het Thusano-studiefonds. In 2018 gaat dat om een bijdrage van 30.000 euro. In Nederland werft Verre Naasten giften voor deze bijdrage onder particulieren, scholen en kerken. Ook de sponsor-opbrengst van The Ride on Education is in 2018 bestemd voor het studiefonds Thusano. Helpt u mee door te doneren? Voor €35,- sponsort u een week studeren aan een Zuid-Afrikaanse jongere.

In mijn eigen leven vind ik het niet meer dan vanzelfspreken dat ik gewoon iedere dag naar school kan. Om dan te zien dat dat in veel landen niet het geval is vind ik altijd erg jammer. Je doet mij een plezier door te doneren maar, vooral de jongeren in zuid-Afrika hebben hier veel belang bij.

Ik hoop graag op u donatie en u kunt altijd mij een persoonlijk berichtje sturen voor eventueel meer informatie over de fietstocht.

Het opgehaalde bedrag is niet alleen datgene wat op deze pagina staat. Alles wat via deze link wordt gedoneerd komt op deze pagina, buiten deze pagina om is er al wel meer geld opgehaald.

 

Marnix Schenkel

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle

Dag 7

27-07-2018 | 23:30  Simmerath naar hinterhausen ( 90 km) vandaag een etappe gehad van simmerath naar hinterhausen  Een wat langere tocht met lastige klimmetjes die niet makkelijker werd door het veel te warme weer  Maar morgen de laatste etappe met als eindbestemming trier. 
Lees meer