E en A voor India

Dit is de actie van Evine en Aniek

( Lid van team: GuidoO1O2018 )

Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.020 (100%)

Wij gaan hier neerzetten wat we hebben gedaan. Er komt ook nog 20 euro bij ons bedrag erbij omdat we wat problemen hadden met de website. Wij zijn Evine en Aniek (E en A voor India) en wij gaan veel geld inzamelen voor schoondrinkwater, landbouw en de inkomen van de mensen en wij gaan zeker ons best voor hun doen. Als u ons wilt steunen zouden wij dat heel erg tof vinden. Alvast bedankt!

Socials media:

Wij hebben ook gehoord dat je kon winnen als je zeg maar het bekends was op sociale media en de radio en dat soort dingen.Toen we dat hoorden hebben we gelijk een Instagram en een Facebook account aan gemaakt om daar alles op te delen. We hebben ons zelf ook gepromoot door aan iedereen te vragen om ons te volgen en dat zij ook weer andere mensen gingen vragen om ons te volgen. Wij hebben toen direct ook het NOS journaal gemaild met de vraag of wij op de radia of op tv mochten komen. Of dat ze ons gewoon wilden promoten. We hebben toen ook een mail terug gehad dat het niet kon dat we op tv kwamen maar dat ze wel gingen proberen dat ze ons gingen promoten op de radio. Wet de bingo zijn wij ook in de krant gekomen en op nijkerk.nieuws.nl.

Om donaties gevraagd:

We hebben aan familie en vrienden gevaagd of ze een bijdrage wilden leveren. Daarbij hebben we ook nog flyers gemaakt en die uitgedeeld in de buurt van waar wij wonen. Wij hebben de flyers ook nog uitgedeeld in de kerk van Aniek. Wij hebben hier best wel wat geld mee op gehaald en dat was dan ook gelijk de start van dit project voor ons. En dat leverden ons naar liefst 16,50 euro op!

Lege statiegeld flessen actie:

We hebben ook nog lege statie geld flessen opgehaald in de hele buurt waar Aniek woont. We hebben hier een hele middag over gedaan en zijn wel naar 3 supermarkten gefietst om alle lege (bier)flessen/kratten in te leveren.

Nagellakken/schminken:

Wij hebben met onze volgende actie goed gebruikt gemaakt van de koningsdag. Wij zijn samen vroeg opgestaan en hebben de heledag van 6.30 tot 16.00 aan een statafel gezeten. We hebben met deze koningsdag kinderen/volwassen die dan wilden geschminkt of genagellakt worden geschminkt en nagels gelakt. Dat kon je doen voor 1 euro per persoon. Dit liep wel redelijk goed. Intotaal hebben wij hiermee 13.50 verdient. Sommige mensen vonden het zo'n goed doel dat ze meer geld gaven dan dat nodig was. Hiervoor bedankt!

Bingo georganiseerd:

Wij hebben als grote actie een bingo georganiseerd. Als voorbereiding voor deze actie hebben we een paar dingen gedaan. Wij zijn in de meivakantie gaan logeren. We zijn op woensdag naar de stad gegaan, daar hebben we aan de mensen in de winkels gevraagd of ze een prijsje wilden sponseren voor de bingo. Veel winkels vonden het een leuk idee maar moesten wel even overleggen of het wel mocht. Donderdag middag zijn we weer naar de stad gegaan en zijn we naar de winkels terug gegaan, voor de prijsjes waar ze voor zouden overleggen. Bijna alle winkels hebben ons wel een prijsje gegeven. Daarna hebben we van de prijsjes paketjes gemaakt omdat we anders te veel prijsjes haddecn. Op 18 mei (de dag van de bingo) zijn wij uit school naar de locatie gegaan (domstraat 60a Nijkerkerveen) en daar hebben we toen alle tafels en stoelen klaar gezet. Toen hebben van Mostert & van de Weg heel veel eten en drinken gekregen zoals: snoep, chips, frisdrank, koffie en thee (en de zaal hebben we ook ingebruik mogen nemen). We hebben zelf ook nog 3 boterkoeken, 2 arretjescake, 1 tulpband en 1 cocoscake gemaakt. Toen was het wachten op de mensen. Toen de bingo ging beginnen kwam tot onze verbazing dat de foto graaf van de krant foto's bij ons maken voor in de krant en voor op het internet. Toen de laatste ronde van de bingo afgelopen was hebben we gevraagd of iedereen op zijn laatste bingo kaartje zijn/haar naam wou schrijven. We hebben al die kaartjes op gehaald en hebben van alle overige prijsjes een looting gehouden. En na de bingo hebben we veel complumenten gekregen. Het was echt super!!! 

 1 dag niks eten:

Aniek heeft op zondag 27 mei niks gegeten van kwart voor 7 's ochtends tot kwart voor 7 's ochtend op maandag. Aniek heeft deze dag niks gegeten en alleen maar water gedronken. Aniek heeft dit gedaan om te kijken hoe het is om niks te eten zoals bij de mensen in India. Natuurlijk kan Aniek het niet echt voelen, omdat Aniek maar 1 dag niks eet en de mensen in India bijna nooit. Aniek heeft hier voor sponsers gezocht. Hier mee hebben wij 29.50 opgehaald. Hier is een verslag van Aniek dat ze schrijft over de dag zelf. 'Ik heb in de ochtend om half 7 tot kwart voor 7 gegeten om niet gelijk met een lege maag te beginnen. Ik heb maar op 2 momenten van de dag de honger gevoeld. De 1e was uit de kerk, want toen ging ik en mijn gezin koffie drinken met wat lekkers alleen toen rook ik die geur en kreeg ik trek en begon mijn maag te rommelen. Het 2e moment was na het avond eten, want toen kwam ik beneden en rook ik de geur nog van het avond eten. toen begon mijn maag weer te rommelen. Voor de rest heb ik geen honger gevoeld en dat is maar goed ook.'

de radio:

Wij zijn ook nog op de radio te horen. Wij gingen niet zelf naar de radio studio, maar ze hebben ons wel gepromoot. We hebben het niet terug kunnen vinden, maar we weten nog wel een beetje wat ze vertelden. Ze zeiden:' Oke en dan nu even over de goede doelen. We hebben namelijk ook serius request, maar er zijn ook 2 meiden die ook een hele goede actie doen en uit voeren. Ze zitten op het Guido in Amersfoort en zamelen geld in voor DVN in India. U kunt nog geld doneren op de site www.mijnmission.nl/actie/evine-aniek. Deze meiden hebben al 994 euro opgehaald ze zijn heel goed bezig. Nog veel succes!'

Jaella's kraampje:

Er is een meisje die ons heeft geholpen. Hoe heeft ze ons geholpen?: Ze heeft ons geholpen door geld op te halen met een kraampje, want ze heeft een kraampje voor haar huis gemaakt en daar allemaal spullen verkocht. Intotaal heeft ze 43,80 euro opgehaald. Daar bedanken we haar heel erg voor!!! Super gedaan!

 collecte in de kerk:

Wij hebben druk gemaild naar de kerkeraad en de diakenen uit de kerk van Aniek. Wij hebben gevraagd of wij een collecte mochten houden. Met helaas als antwoord 'nee'. Wij hebben toen ook gevraagd waarom dat niet mocht en toen kregen we als antwoord:' Wij als kerkeraad vinden het goed dat jullie die actie doen en willen jullie graag steunen alleen wij mogen als kerk geen geld geven aan mensen die actie doen en alleen aan de actie zelf. We kunnen jullie wel een beetje opvrolijken, want volgende week op zondag 20 mei is er al sowiso een collecte voor DVN in India, dus dan gaan wij als kerkeraad de collecte 1 malig verhogen met een bedrag van 250 euro.' Wij hebben dus dat geld er niet bij alleen DVN heeft dat geld er wel bij.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.