Samen in actie voor corona-noodhulp!

Arjan Woertink

( Lid van team: Opstart aidskliniek in Zuid-Afrika )

Qr
van totaal € 1.500 (100%)

Door mijn werk bij Verre Naasten komen dagelijks verhalen en foto's voorbij van de wereldwijd impact van de corona-uitbraak. Wat een ellende!

Hier in Nederland hebben we de luxe om thuis te werken, met voldoende ruimte, schoon water, zeep, stabiele wifi, salarissen die worden doorbetaald, een goede gezondheidszorg en volle winkels. Hoe anders is dat in heel veel landen waar onze partners werken... Daar betekent een lockdown simpelweg dat je niet kunt werken. En niet werken betekent geen geld om eten te kopen. Terwijl veel mensen het daar al zo moeilijk hebben...

Vandaar dat we in actie komen: heel wat partnerkerken -organisaties ondersteunen we om heel praktisch de allerarmsten te helpen. Met geld om voedselpakketten, beschermingsmiddelen of er wat ook maar nodig is te kopen én uit te delen.

Speciaal vraag ik jouw gift voor de aidskliniek Nakekela in Zuid-Afrika. Vier jaar geleden was ik daar op bezoek en raakte flink onder de indruk van hun enorme toewijding en liefde om van betekenis te zijn voor de zwakken in hun omgeving. Vanwege het coronavirus durfden ze het niet aan langer open te blijven: er was onvoldoende kennis over het virus en een gebrek aan goede beschermingsmiddelen voor het team. Een moeilijk besluit...

Nu starten ze de boel weer op, waarbij extra beschermingsmiddelen nodig zijn voor de hulpverleners. En extra mensen. Zodat ze in én buiten de kliniek weer (thuis)zorg kunnen verlenen. En de verse groente uit de groentetuin kunnen uitdelen!

Doe je ook mee? Jouw corona-gift voor Nakekela is meer dan welkom!

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.